Hoe zit het met tarieven en de verzekering

Is een verwijzing noodzakelijk?

  • Sinds 1 januari 2006 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben. Voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Dit betekent dat de fysiotherapeut eerst een screening zal doen om bepaalde ziektebeelden uit te sluiten. Met uw toestemming wordt ook de huisarts op de hoogte van het onderzoek en de eventuele behandeling gesteld.
  • Voor aandoeningen uit de basisverzekering of aan huis is altijd een verwijzing nodig van een (huis)arts.

Basisverzekering

  • In sommige gevallen wordt bekkenfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Let op dat vergoeding vanuit de basisverzekering betekent dat eerst het eigen risico wordt aangesproken. Vervolgens wordt er vanaf de 21e behandeling vergoed. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf en meestal verloopt deze indicatie na een jaar.
  • Op verwijzing van huisarts/specialist worden de eerste 9 behandelingen voor stress en /of urge incontinentie vergoed uit de basisverzekering, indien uitgevoerd door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
  • Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Aanvullendeverzekering

  • De overige klachten worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Ik ga ervan uit dat u zelf weet hoe en waar u uw zorgverzekering af heeft gesloten. Let op uw polisvoorwaarden voor de mate van vergoeding.
  • Indien u geen aanvullende verzekering heeft of bent verzekerd bij een ongecontracteerde verzekeraar, kunt u hieronder kijken voor de huidige tarieven.

Afspraak Annuleren

  • Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht.
Prijslijst Fysiomaatwerk Uden
Intake (60 min – met/zonder verwijzing)
€92,50
Behandeling (30 min)
€45,00
Toeslag Aan Huis
€15,50
Telefonisch Consult
€15,00
Niet Nagekomen Afspraak
€32,50

LET OP wij hebben geen contract afgesloten met Caresq en De Friesland.

d.w.z. als u verzekerd bent bij Promovendum, Besured, Aevitae Avero, Eucare, National Academic of De Friesland u zelf de rekening in moet dienen bij uw verzekeraar voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgkosten.

Tevens hebben wij geen overeenkomst gesloten met Just (CZ) Geldt alleen voor verzekerden die bij Just zijn aangesloten sinds 2019.

Prijslijst Kemps & Maas
Intake (60 min – met/zonder verwijzing)
€90,00
Behandeling (30 min)
€45,00
Toeslag Aan Huis
€13,50
Telefonisch Consult
€12,50
Niet Nagekomen Afspraak
€24,40

LET OP wij hebben geen contract afgesloten met Caresq.

d.w.z. als u verzekerd bent bij Promovendum, Besured, Aevitae Avero, Eucare, National Academic u zelf de rekening in moet dienen bij uw verzekeraar voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgkosten.

Tevens hebben wij geen overeenkomst gesloten met Just (CZ). Geldt alleen voor verzekerden die bij Just zijn aangesloten sinds 2019.