Corona beleid (Fysiomaatwerk Uden)

Geachte cliënt, beste mensen

Onze praktijk is gewoon geopend voor u. Daar waar wenselijk en mogelijk wordt op afstand behandeld. Tevens vinden er fysieke behandelingen plaats in de praktijk. Wij voeren bij elke cliënt onderstaande triage uit, om de gezondheid van u en onze medewerkers zo optimaal mogelijk te beschermen.

Na aanleiding van het advies van de overheid om mondkapjes te dragen verzoeken we u vriendelijk een mondkapje te dragen in onze praktijk, in de wachtruimte en behandelruimtes

Beantwoordt u één van de volgende vragen met JA? Blijf dan thuis en neem telefonisch contact met ons, we zullen dan samen kijken naar een passende vorm van behandelen.

 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde)symptomen: neusverkoudheid, hoesten, niezen, loopneus, plotseling geur- en/of smaakverlies, benauwdheid, verhoging of koorts?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuw coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je, of heb je een huisgenoot, in quarantaine in afwachting van de uitslag van een corona test?

Als er een fysieke behandeling gestart wordt moeten strikte hygiënemaatregelen worden gevolgd (ook door u als patiënt). Dit zijn de voor u bekende maatregelen zoals: was regelmatig uw handen, nies/hoest in de binnenkant van uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5m afstand, gebruik papieren zakdoekjes en blijf thuis als u symptomen van verkoudheid/griep/Covid-19 heeft. 

Daarnaast hebben wij als praktijk de volgende maatregelen getroffen en vragen u deze op te volgen:

 • Bij binnenkomst en bij weggaan vragen wij u uw handen te desinfecteren
 • Neem zelf een grote badhanddoek en 1 normale handdoek (of 2 grote badhanddoeken of een hoeslaken) mee
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht bij voorkeur in de auto)
 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent
 • Verlaat de praktijk direct na afloop van de behandeling
 • Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten (indien u het wel gebruikt laat het ons weten zodat wij het toilet weer kunnen reinigen)

Ook uw fysiotherapeut maakt gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen en indien nodig een wegwerpschort of -jas en eventueel een bril. 

Om de hoeveelheid mensen in de praktijk zo laag mogelijk te houden verzoeken wij u voor het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op te nemen en niet de praktijk hiervoor binnen te wandelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat na elke cliënt alle gebruikte materialen grondig worden gereinigd en maken we meerdere keren per dag de algemene ruimtes en deurklinken schoon.

Wij hopen op uw begrip voor de bijzondere situatie en wensen u een goede gezondheid toe!

Met vriendelijke groet, Team Fysiomaatwerk Uden